Facebook PixelCode

Чим корисний справжній квас навесні

Почуватись здоровим, життєрадісним і сповненим сил після виснажливої зими хоче кожен. Допоможе в цьому традиційний український напій, про користь якого знають не всі. Йдеться про квас. Придбати його можна у найближчій продуктовій крамниці, бо всі корисні властивості напою має справжній натуральний квас «Опілля»
Чим корисний справжній квас навесні

Квас зазвичай вважають літнім напоєм, який у спеку вгамовує спрагу та освіжає. Однак українці століттями споживали його практично щодня впродовж усього року. І недарма.

Корисні властивості квасу

Наші предки здавна помітили корисні властивості квасу, який готували зазвичай із житнього борошна і ячмінного чи житнього солоду. Саме з таких складників і найчистішої води та найякісніших дріжджів виробляє способом живого бродіння цей напій і тернопільська пивоварня «Опілля». Тому справжній від «Опілля» не тільки смачний, а й має всі корисні властивості традиційного натурального українського квасу. Вітаміни С, Е, РР, Н, А, вітаміни групи В, органічні кислоти, пробіотики, магній, кальцій, фосфор – все потрібне організму годі й перелічити.

Тому користі квас може дати багато. Особливо навесні.

Вплив квасу на організм

Виснажений після зими організм погано протистоїть інфекціям. Весняні застуди через знижений імунітет – не рідкість. Щоб не злягти з грипом чи іншим вірусним захворюванням – пийте квас, бо він підіймає імунітет. Пробіотики цього напою живого бродіння пригнічують шкідливу мікрофлору шлунка і кишківника, натомість покращують корисну і тим самим підвищують імунітет. Природний вітамін С також посилює опірність організму та допомагає йому очищати кровоносні судини від шкідливого холестерину. Квас поліпшує роботу всієї травної системи, позбавляючи від печії та унеможливлюючи весняне загострення гастритів при зниженій кислотності шлунка. А ще справжній квас «Опілля» покращує обмін речовин, тому легко засвоєні корисні вітаміни і мінерали сповнюють сил і тонізують. Високий вміст у квасі вітамінів групи В допоможе зміцнити ослаблену навесні нервову систему. Завдяки здатності додавати енергії і бадьорити напій сповнює жагою діяти і творити. Почуватись натхненним і життєрадісним після зими, погодьтесь, – приємно.

Енергетична цінність квасу

За своєю природою натуральний квас – дієтичний і поживний продукт. Жирів у ньому немає зовсім, а лише білки і вуглеводи, які й становлять основну енергетичну цінність напою. Надлишок цукру сповільнює процес бродіння, тому «Опілля» використовує оптимально необхідну кількість цукру. У результаті поживність ста грамів квасу живого бродіння "Опілля Домашній" складає 5,4 грама при калорійності лише 21,6 кілокалорій. Стільки ж калорій має стограмовий помідор чи кабачок. Тому коли до обіду ще далеко, а їсти хочеться, склянка квасу «Опілля» – це саме те: і наситить, і зайвих кілограмів не додасть.

Тож якщо алергії чи медичних протипоказань немає, сміливо прямуйте за квасом «Опілля», щоб укріпити імунітет, здобути додаткову порцію енергії і доброго настрою. Броварі тернопільської пивоварні вже подбали, щоб Ви могли отримати максимальну весняну користь від справжнього живого квасу «Опілля».

Назад до блогу
Чим корисний справжній квас навесні

Інші статті

«Опілля» підтримало видання книги про унікальну борщівську вишивку
Автентична борщівська вишиванка славить Україну і її традиції на весь світ. Поширенню цієї слави сприяє і «Опілля». Тернопільська пивоварня ...
08.04.2024
Справжній напій українців: «Опілля» відродило споконвічну традицію
Традиційним напоєм, який століттями українці готували і щодня пили впродовж року, є квас. Коли ж тепер полиці крамниць заполонила незліченна кількість закордонних штучних напоїв, українську ...
«Опілля» – партнер благодійного шахового турніру за участі іменитих гросмейстерів
Спробувати перемогти легендарних українських шахістів і допомогти бійцям отримати необхідне для оборони України. Таку можливість мали учасники сеансу одночасної гри в шахи, що відбувся у Льв...
18+
Вам вже виповнилось 18 років?
НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я